عمومی عمومی .

عمومی

تصویری خیره‌کننده از راه شیری که ثبت آن ۱۲ سال طول کشید

J-P Metsavainio، عکاس نجومی فنلاندی، با ثبت صدها عکس در طول ۱۲ سال نمایی حیرت‌انگیز از کهکشان راه شیری را به تصویر کشید. تصویری ۱/۷ گیگاپیکسلی که می‌تواند علاقه‌مندان به نجوم را ساعت‌ها سرگرم خود کند!

این تصویر حاصل اتصال ۲۳۴ پنل است که به روش موزاییکی و با استفاده از نرم‌افزار فتوشاپ به یک‌دیگر متصل شده‌اند. هر کدام از پنل‌های این تصویر هم حاصل ترکیب تعداد زیادی عکس در سه فیلتر متفاوت است. J-P Metsavainio این پروژه را در سال ۲۰۰۹ آغاز کرد و چندی پیش تصویر نهایی را در وب‌سایت شخصی‌اش منتشر کرد.

نمای کامل تصویر موزاییکی Metsavainio از کهکشان راه شیری.

این تصویر حیرت‌انگیز در روزهای اخیر توجه بسیاری از مردم و رسانه‌ها را به خود جلب کرده است و بارها در خبرگزاری‌ها و رسانه‌های بین‌المللی منتشر شده است. Metsavainio در گفت‌وگویی با سایت earthsky گفت که هدف او از این پروژه ارائه یک تجربه بصری به مردم بوده است، حتی اگر ندانند دقیقا به چه چیزی نگاه می‌کنند. هر چند که قوانین عکاسی علمی در این تصویر کاملا رعایت شده‌اند و این عکس ارزش‌های علمی مخصوص به خود را هم دارد.

نوردهی مجموع این تصویر موزاییکی حدود ۱۲۵۰ ساعت است و منطقه‌ای به وسعت ۱۲۵ درجه در ۲۲ درجه از آسمان را نمایش می‌دهد. بخشی از آسمان که میزبان سحابی‌های پرشماری است که در این عکس با جزئیات بسیار زیاد ثبت شده‌اند.

رنگ‌هایی که در این تصویر می‌بینید در واقع نمایان‌گر تابش عناصر یونیزه هستند. در این عکس تابش هیدروژن به رنگ سبز، تابش گوگرد به رنگ قرمز و تابش اکسیژن به رنگ آبی دیده می‌شود. عکاس برای ثبت این جزئیات از فیلترهای Narrowband (که تنها به بخش بسیار کوچکی از طیف الکترومغناطیس که مربوط به تابش یک عنصر خاص است اجازه عبور می‌دهد) استفاده کرده است.

Metsavainio برای ثبت این تصویر از ابزارهای اپتیکی مختلفی استفاده کرده است. از تلسکوپی با قطر دهانه ۱۲ اینچ گرفته تا لنز عکاسی Canon 200mm f/1٫۸. تصاویری که با استفاده ازتلسکوپ ثبت شده بودند پس از تطبیق با تصویر مرجع برای افزایش جزئیات به تصویر نهایی اضافه شدند.

منبع:دیجی کالا


برچسب: ،
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ساعت: ۰۸:۲۷:۰۹ توسط:هلیا موضوع: نظرات (0)